Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aleksi Ahonen, Gnistan P02

Lisätty 18.01.2017

Aleksi Ahonen, Gnistanin 2002 syntyneiden poikien maalinsuuta vartiova viimeinen lukko. Kun Ale seisoo maalinsuulla varmana niin rauhoittuu myös muu joukkue hyvään ja keskittyneeseen suoritukseen.

Aleksi tunnetaan maalivahtina kantavista ja tarkoista avauksistaan, sekä muutenkin otteistaan joukkueensa maalilla. Tasainen ja varma suoritus maalitolppien välissä auttoi myös -02 ikäluokassa Helsingin piirin 1.joukkueen voittoon Piirijoukkuecupissa keväällä 2016. Aleksilla oli ilo olla voittamassa turnausta.

Ja sitten peruskysymyksiin: Milloin innostuit jalkapallosta?
- No, lähdin tosissaan mukaan 7 vuotiaana ja hauskaa on ollut koko ajan, hyväntuulinen nuorukainen kertoo.

Entä paljonko treenaat erityisesti maalivahdin tehtäviin kuuluvia asioita?
- Aina kun kentälle tulen niin tietysti teen omat rutiinit ja harjoitteet. Kaksi tai kolme viikossa pelkästään veskariharjoitteita, Ale toteaa.

Entä mitä rituaaleja tai omia rutiineja sinulta löytyy takataskusta ennen pelejä?
- Keskittyminen pukukopissa ennen peliä on tärkeää.Oma rauhallinen hetki auttaa keskittymään suoritukseen, ja tietysti täytyy aina hypätä tutut läpsyt ylärimaan juuri ennen aloitusta.

Mitä vinkkejä antaisit muille maalivahdeille tai maalivahdin tehtävistä innostuneille?
- Hei jos on kiinnostunut asiasta niin kannattaa harjoitella paljon ja myös omalla ajalla. Siitä se lähtee, toteaa Ale vakuuttavalla äänenpainolla.

Entä ne parhaat ja kamalimmat puolet omalla pelipaikallasi?
- Parasta on tietenkin auttaa joukkuetta ja pystyä vahvasti muuttamaan pelin tulosta parempaan suuntaan. Huonoja puolia tässä hommassa ei tietenkään olekaan, nauraa Ale hyväntuulisesti ja jatkaa:
- Maalilta näkee kuitenkin koko kentän ja pystyy ohjaamaan peliä.

Mikä on ollut tähän saakka ikimuistettavin peli urallasi?
- No hienoin peli on ainakin tällä kaudella ollut Helsinki Cupin kilpasarjan finaali. Hopeamitali tuntuu hyvältä kaulassa vaikka paikallisvastustaja HJK tällä kertaa veikin Bolliksella pitemmän korren. Myös matkat on tietinkin hauskoja kun pääsee turnauksiin ulkomaille.

Aleksi on käynyt turnaus- ja leirimatkoilla kotimaan reissujen lisäksi ainakin Tanskassa, Virossa, Espanjassa ja Saksassa.

Mitä isoja haaveita sinulla on futiksen suhteen tulvaisuudessa?
- Isoja haaveita on tietysti futiksesta ammatti ja sen eteen tehään nyt kovasti hommia. Töitä tehdään silti askel kerrallaan ja ensimmäisenä marssitaan hyvällä peli-ilmeellä tämä n vuoden PC14 turnaukseen: Ikäluokan 15 parhaan joukkueen syomenmestaruusturnaus Pajulahdessa on kova juttu ja kruunaa ainakin kauden 2016.  

Aleksin työvälineinä: ULTIMAGE GRIP Käsineet