Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Matias Ojala, PS Kemi

Lisätty 21.04.2016

15 vuotiaana nuorimpana pelaajana ikinä Veikkausliigassa debytoinyt, 18 vuotiaana AC Oulun kapteenin nauhaa pitänyt, lukuisissa poikamaajoukkueotteluissa Suomea edustanut ja jopa Saksassakin pelannut Matias Ojala ei ole mikään tavallinen 21 vuotias nuori mies. Suomessa jo vuosia superlupauksen viittaa kantanut Ojala siirtyi täksi kaudeksi Veikkausliigaan nousseen PS Kemin riveihin. Odotukset ovat jalkapalloyleisön silmissä suuret ja moni varmasti odottaa Ojalan läpimurtoa myös Suomen korkeimmalla tasolla.

Uransa OLS:ssa aloittanut Ojala siirtyi vuonna 2010 AC Ouluun, josta hänet lainattiin kaudeksi 2013-2014 saksalaiseen Hamburger SV:n riveihin. Pelit sujuivat seuran kakkosjoukkueessa mallikkaasti ja peliaikaa sekä vastuuta tuli runsaasti. ”Kokemus oli hyvin miellyttävä eikä sopeutumisvaikeuksia uuteen ympäristöön ollut. Tottakai tulevaisuudessa ulkomaille on halu siirtyä uudestaan, kun sinne on päässyt kerran kokeilemaan. Nyt kuitenkin keskityn PS Kemiin ja mahdollisimman hyvään suorittamiseen joukkueen kanssa” Ojala toteaa lainapestistä ja ulkomailla pelaamisesta. Tavoitteena tulevaan Veikkausliiga kauteen Ojalalla on saada paljon vastuuta sekä olla tärkeässä roolissa joukkueen sisällä ja näin auttaa kaikin tavoin joukkuetta hyviin suorituksiin.

Myös PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman uskoo vahvasti Ojalan läpimurtoon tällä kaudella. Åhman uskoo maisemanvaihdoksen kotiseudun Oulusta uuteen seuraan Kemiin tekevän hyvää nuorelle pelaajalle myös pelillisesti. ”Oulussa pelattiin ehkä verkkaisempaa peliä, joten täällä on ollut hieman totuttelemista nopeampaan pelitempoon.” Nuoresta pelaajasta puhuttaessa usein mainittavat fyysisyyden kehittäminen, pelitilanne-nopeuden-, sekä -kovuuden lisääminen, on myös Åhmanin listalla Ojalan kehityskohteista kysyttäessä. ”Matias on erittäin lahjakas tekninen pelaaja, joka on lyhyehköstä varrestaan huolimatta hyvä pääpalloissa”, kehuu päävalmentaja suojattiaan. 

PS Kemi on poikkeuksellisesti alkukaudesta joutunut pelaamaan kotiottelunsa Rovaniemellä, koska Kemin oma kenttä ei täytä vielä kaikilta osin Veikkausliigan vaatimuksia. Ojala, ja varmasti koko PS Kemin organisaatio, odottavat jo innolla pääsyä pelaamaan kotiottelut omalla kentällä. ”Tähän asti on tuntunut, että joka peli olisi melkein kuin vieraspeli, kun ei ole saatu pelata omalla kentällä eikä kannattajiakaan ole ollut normaalien kotipelien tapaan paikalla”, Ojala kommentoi. Nuori lupaus odottaa jo innolla tulevia ”Pohjoisen derbyjä” PS Kemin ja RoPS:n välillä. Aika näyttää syntyykö joukkueiden välille samanlainen kiihkeä vastakkainasettelu, joka ylettyy myös fanien puolelle, kuten ollaan nähty HJK:n ja HIFK:n välillä Stadin derbyissä.

Maanantaina 25.4 PS Kemi saapuu Helsinkiin HIFK:n vieraaksi joukkueiden ensimmäiseen kohtaamiseen Veikkausliigassa. ”Ottelusta tulee varmasti tiukka kamppailu ja HIFK loistavine faneineen eivät päästä meitä varmastikaan helpolla, mutta emme mekään helpolla päästä heitä”, Ojala kommentoi. Varmaa on se, että molemmat joukkueet hakevat vimmatusti kauden toista voittoaan ja yksi ottelun mielenkiintoisimmista hahmoista pelaa kentällä PS Kemin numerolla 14, Matias Ojala.