Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Teo Takala

Lisätty 19.05.2016

Teo Takala, 22, on Stannon uusin sponsoriurheilija. Isolle yleisölle ehkä vielä tuntemattomampi keihäänheittäjä edustaa koripaikkakuntansa IF Raseborgia. 11-vuotiaana keihäänheiton aloittanut Teo omaa monien huippu-urheilijoiden tapaan vahvan urheilutaustan. ”Nuorena tuli harrastettua myös hiihtoa ja jalkapalloa, jossa pääsin piirijoukkueiden valintavaiheeseen, mutten kuitenkaan itse joukkueeseen. Keihääseen  aloin keskittymään kunnolla 14-15-vuotiaana ja 16-vuotiaana pääsin mukaan nuorten maajoukkueryhmään”, Teo kertaa taustojaan.

Vuonna 2009 keihäslegendat Leo Pusa ja Kimmo Kinnunen alkoivat vetää Keihäs kohti Lontoota 2012-projektia, johon myös Takala kuului. Kyseessä oli projekti, joka keräsi nuoria lupaavia keihäänheittäjiä yhteen asumaan ja harjoittelemaan. Valmentajinaan Lontoon Olympialaisiin tähdänneillä urheilijoilla oli jo mainitut Pusa ja Kinnunen, sekä vierailijoina useita huippunimiä ansiokkaasta ja perinteikkäästä Suomen keihäs-yhteisöstä. Teo saavutti tähän menessä uransa parhaan saavutuksen projektin loppuvaiheilla, vuonna 2011, jolloin hän sijoittui toiseksi 17-vuotiaiden SM-kisoissa.

Projekti loppui vuotta myöhemmin, jonka jälkeen Takala kärsi pari vuotta loukkaantumisista. Tämä tietenkin on hidastanut lahjakkaan heittäjän nousemista seuraavalle tasolle, mutta aikaa huippukunnon saavuttamiseen on vielä vuosia. Lasse Etelätalo ja Tuomas Laaksonen ovat Keihäs kohti Lontoota 2012-projektin tähän mennessä yleisölle tunnetuimmat heittäjät, ovathan he porukasta ainoat 80-metrin miehet.

Tämä harjoituskausi on sujunut fysioterapiaa Helsingin Arcadiassa opiskelevalla Teolla mallikkaasti ja ilman vammoja, lukuunottamatta pientä lähentäjälihas-vaivaa. Takala palasi juuri Portugalista kahden ja puolen viikon harjoitusleiriltä, jossa hän pääsi harjoittelemaan yhdessä Suomen huippujen kanssa. Mukana olivat myös Lontoo-projektista tutut heittäjät. ”Leiri sujui hienosti ja oli mukava päästä heittämään. Alkaa pikkuhiljaa heitto olemaan valmis kisakautta varten”, Teo toteaa. Kisakausi alkaa Takalalla jo mahdollisesti viikon päästä viikonloppuna Vantaalla, jossa järjestetään kovatasoinen keihäskilpailu. ”Voi olla, että alkukaudesta ei nähdä vielä tosi kovia tuloksia, mutta viimestään sitten loppukesästä tavoitteena on yli 75-metrin heitto”, vastaa Teo kysyttäessä tavoitteista tulevalle kesälle. Hän kertoo myös Kalevan Kisojen finaalipaikan olevan tähtäimessä, mikä olisi Suomen tasoisessa keihäsmaassa todella kunnioitettava suoritus.

Heinäkuisiin Amsterdamissa järjestettäviin yleisurheilun EM-kisoihin Takalalla ei vielä ole realistista mahdollisuutta, mutta arvokisat ovat ehdottomasti miehen tavoitteena tulevaisuudessa. Vuonna 2020 järjestettävät Tokion Olympialaiset ovat urheilijan mielestä sopivan ajan päästä. ”Jos saisi tähän hyvät neljä vuotta ehjää treenamista, niin kisat olisivat tavoitteena”, kertoo Takala.

Ainakaan harjoitteluvarusteista ei Takalan tie kohti arvokisoja jää kiinni. Tämän kevään jo Stannon varusteilla harjoitellut IF Raseborgin mies on ollut hyvin tyytyväinen Stannon tuotteisiin ja suosittelee niitä lämpimästi myös muille yleisurheilijoille. Harjoittelussa Takala on käyttänyt uuden Fiero-malliston tuotteita, jotka edustavat laadun ja tyylin yhdistelmää, kuten kaikki muutkin tuotteemme.